<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81933" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: По 140 души в м...

Ресторантьорите още не са получили компенсации, възможни са протестни отваряния на обекти (видео)

18 Януари 2021
0 1263

Здравните власти продължават да хващат нарушители на заповедта на министър Костадин Ангелов, свързана с противоепидемичните мерки. Първо в Пловдив, а след това и в София полицията и здравната инспекция влязоха в няколко заведения, които работели въпреки забраната.

“Защо някой си позволява да нарушава заповедта, трябва да попитате него, но защо се стигна до тук, това е друга тема”, заяви председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов в предаването “Денят започва” по БНТ.

Ресторантьорите още не са получили компенсации, възможни са протестни отваряния на обекти (видео)

“Ние станахме изкупителна жертва на цялата тази пандемия. Всички сектори в държавата в момента работят с изключение на заведенията, моловете и фитнесите. На нас ни бяха обещани някакви помощи – както бяха обещани помощи на персоналите, така и компенсации на фирмите. За съжаление вече три месеца от второто затваряне на нощните заведения и два месеца от затварянето на дневните заведения, нямаме абсолютно нищо”, коментира Коларов.

Той уточни, че персоналите миналата седмица са получили по 24 лв. за ноември, а декемврийските пари все още не са стигнали до тях. За фирмите обещаните компенсации за процент оборот, който трябваше да се получи, все още няма никакво развитие.

Ресторантьори и хотелиери против мерките: Ново затваряне няма да ни излекува, но ще ни фалира (видео)

“Очакваме всеки ден и нищо не се случва. Явно търпението на някои колеги се изчерпва, защото в крайна сметка в България има над 30 000 заведения и това, че едно или две заведения са нарушили заповедта, не мисля, че трябва да се определя като някаква практика в бранша”, каза още председателят на Сдружението на заведенията.

Според него всички вече са загубили търпение и затова някои си позволяват да отворят обектите си. Не трябва да се нарушават заповедите, но от друга страна трябва да се изпълняват и обещанията, дадени на бранша, категоричен беше Коларов.

Именно загубеното вече търпение е проблем, обяви Коларов, и допълни, че е възможно да станем свидетели на протестно отваряне на всички обекти в страната, дори без да има разрешение за това от централната власт. 

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции