<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99798" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Японска комп...

Ресторантьори искат оставката на Кацаров след концерт на Лили Иванова на препълнения Античен театър в Пловдив

15 Септември 2021
0 4898

Сдружението на заведенията в България обяви, че иска оставката на здравния министър Стойчо Кацаров след допускането на огромна публика по време на концерта на Лили Иванова в Пловдив, пише “Булевард България”

Събитието събра хиляди зрители на открито на Античния театър в Пловдив на 14 септември и е част от националното турне на легендарната певица. 

Снимка: Ива Янева

“Пряко включване от Пловдив – концерт на великата Лили Иванова! Поздравления за нея и всички хора, събрали се там! Кацаров, позор! Оставка и затвор”, пише в публикация във Facebook-страницата на СЗБ. 

Сдружението е част от браншовите организации, които протестират срещу Министерството на здравеопазването заради последната заповед с ограничителни мерки заради Covid-19. 

Нарушителите на противоепидемичните мерки отиват директно на прокурор

С нея Стойчо Кацаров въведе забрана за провеждането на “всички масови мероприятия като музикални или други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен”. 

Ограничение за капацитета до 50% има за музикални концерти, но само ако се провеждат на закрито. 

Организаторите на концерта на Лили Иванова обаче все пак би трябвало да спазват по-ранна заповед на Министерството на здравеопазването от 31 август. Според нея управителите/собствениците на обекти с обществено предназначение трябва да “организират дейността си по начин, който осигурява спазването на дистанция най-малко от 1,5 м между лицата, на които се предоставят съответните услуги”. 

Същата заповед гласи, че всички лица, които се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, са длъжни да имат поставена защитна маска (освен ако не са в заведения за хранене, спортуват, и т.н.). 

Собствениците на заведения бяха задължени да спазват вечерен час до 23 ч., отстояние от 1,5 м между облегалките на столовете на съседни маси и да не допускат повече от 6 души на една маса. На много места обаче мерките не се спазват, а някои нощни клубове открито бойкотират заповедта на Стойчо Кацаров.

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции