<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78551" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Покъртителни...

Ресторантьори и хотелиери против мерките: Ново затваряне няма да ни излекува, но ще ни фалира (видео)

24 Ноември 2020
0 4407

Безпокойство и несигурност сред ресторантьорския и хотелиерския бизнес в страната след предложението на здравните власти за по-крути мерки срещу пандемията, разказва bTV.

Според бранша, повторно затваряне сега няма да реши проблемите на здравната система. Със сигурност обаче ще доведе до фалити.

Петър Стоянов има заведение в центъра на Казанлък. Казва, че ако има второ затваряне дори и за кратко, вероятно ще фалира.

„В момента работим на санитарния минимум, работим само и единствено за текущи задължения – община, НАП, Ел, ВиК, осигуровки, ДДС“.

Извънреден брифинг на Щаба: Сериозно се затягат мерките у нас, почти пълен локдаун от петък до Коледа (видео)

За Петър в момента работят осем души, които ще останат без работа.

От средата на октомври с увеличаване на броя на заболелите, в посетен от нашия екип хотел оборотът намалява – първо наполовина, към днешна дата – със 70 процента. Ако локдаунът влезе в сила, ресторантът към хотела затваря.

„А без да имаме ресторант, няма да дойдат. Защото никой не желае да яде в стаята си“, казва Биляна Цонева, която е взела обекта под наем. Разхлабването на мерките преди празниците би довело отново до натиск върху здравната система, смята тя. А няма да има и особено значение.

Бойко Борисов след рапорт от Щаба: Здравната ни система се бори героично с Covid-19 (видео)

„Дори и да бъдем отворени на 20 декември, те вече ще са се отказали от всякакво ходене, ще бъдат демотивирани и, всъщност, Нова година няма да има“.

Повече време за реакция, по-бързо стартиране на грантовете за подкрепа и избягване на противоречиви сигнали какви точно ще са мерките биха могли да помогнат на бизнеса да намали загубите, казват хората от бранша.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции