<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82151" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арнолд Шварц...

Ресторантьори отварят протестно заведенията си на 1 февруари: Ще ни застрелят ли?

21 Януари 2021
0 15276

“Ще ни арестуват ли? Ще ни застрелят ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на когото си взел всичко?”, е заявил председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Mediapool.

В отговор на запитване от медията Алибегов е пояснил, че от организацията имат готовност да предприемат протестно отваряне на ресторантите при пълно спазване на противоепидемичните правила.

В четвъртък правителството отказа да даде ясна перспектива за отваряне на ресторантите извън хотелите заради бързото разпространение в Западна Европа на новия по-заразен британски щам на коронавируса. Разхлабването на мерките засега се изразява във възобновяване на присъствените занимания в училищата на смени. В началото на февруари ще се преценява дали мерките могат да бъдат разхлабени още.

Проф. Асен Балтов: Британският щам на коронавируса вече е в България

“Явно вирусът ходи само по ресторантите. И то в тези ресторанти, които са извън хотелите. Отваря всичко без нас. Ресторантът в хотела може да работи, но ресторантът пред хотела не може. Това е двоен стандарт. Правителството отваря всичко без нас”, каза Алибегов.

Той обяснява, че от ноември досега правителството не е платило обещаните 24 лева на ден за служители на затворените заведения и те са оставени без доходи. Общо 6300 фирми са кандидатствали за схемата за подкрепа с 20% от оборота за предходната година. Пари все още няма и не се знае кога ще бъдат отпуснати.

“Много от заведенията изобщо няма да могат да отворят. Очаквам по-късно през тази година много от заетите в сектора да емигрират”, коментира Алибегов.

Източник: Mediapool

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции