Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Решението на Борисов за контрабандата на горива: До човека – камера!
Решението на Борисов за контрабандата на горива: До човека – камера!
02-08-19
добавено
970
прегледа

Тотално видеонаблюдение по „пътя на горивата” от идването им на пристанище през данъчния склад и доставката до крайния потребител. Това е стратегията на премиера Бойко Борисов за борба с контрабандата. „До човека – камера, само това решава до край въпроса”.

 

Така министър-председателят обясни визията си в петък в ГДБОП, където присъства на представяне на новата система за видеонаблюдение, която следи горивата. В момента системата може да следи танкерите с гориво, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров. Информацията се изпраща в центъра на ГДБОП, където се гледа съвместно с Митниците, ДАНС, данъчни и гранична полиция.

 

Все още не са инсталирани камери на всички измервателни устройства в данъчните складове, призна шефът на митниците Георги Костов. „Това предстои да се награди, всеки един продукт трябва да се оборудва с видеокамери, така ще елиминираме субективния фактор”, обясни той. Въпреки че системата все още не е в завършена, шефът на парламентарната комисия за борба с контрабандата Емил Димитров-Ревизоро я определи като голям успех.

 

„Това, което с вас сме си говорили преди 18 години, сега е факт. Сега виждаме едни кораби, после ще видим и уредите, които разтоварват. Знам колко ви е трудно, едва в третия мандат намерихте сили да го направихте”, обърна се той към Борисов.

 

Източник: Мediapool.bg