<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78957" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Конър Макгре...

Рибар намери огромни буци “повръщано от кит” на стойност $3.2 милиона (видео)

01 Декември 2020
1 4057

Тайландски рибар намери грамадно количество амбергрис – “повръщано от кит”, което може да му донесе сумата от 3.2 милиона долара, пише LadBible.

Този органичен отпадък от световния океан представлява значителна ценност, тъй като се използва в производството на луксозни парфюми. В случая количеството, извадено от тайландския рибар, е вероятно най-голямото, измерено досега.

60-годишният Нарис Суваннасанг намерил грамадната буца, докато се разхождал по крайбрежието на град Накхонситхаммарат в южната част на Тайланд. Възрастният мъж забелязал струпани буци, които отдалеч приличали на парчета скала и веднага извикал братовчедите си, за да му помогнат да премести непознатия материал.

Боклукчия намери на плаж “повръщано от кит” на стойност 600 000 евро (видео и снимки)

Едва щом се прибрали у дома и опитали да нагреят парчето със запалка, за да проверят дали се топи, усетили, че веществото издава характерна мускусна миризма. Тогава те се усетили, че имат пред себе си амбергрис.

По предварителни оценки находката на Нарис тежи около 100 килограма, което при цена от над 31 000 долара за килограм формира невероятната сума от 3.2 милиона долара.

И тъй като за момента месечният доход на рибаря достига едва около 670 долара, в случая говорим за едва ли не грандиозно “повишение на доходите” му.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции