<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73441" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Йорданка Фан...

Родители излязоха на протест в София срещу носенето на маски в училище (видео и снимки)

14 Септември 2020
0 566

Родители се събраха на протест в центъра на София срещу мерките, предвиждащи носенето на маски в общите части на училищата, предаде bTV.

Притесненията на родителите са, че новите училищни мерки срещу коронавируса биха нанесли психически травми на децата. Те се позовават и на проучване, за което твърдят, че доказва вредата за децата от носенето на маски.

Недоволни родители, които настояват сами да могат да решават дали децата им да носят маски в училище, се събраха пред сградата на Министерски съвет с лозунги и плакати, на които пишеше: “Къде им е усмивката”, “Долу ръцете от децата” и “Маските убиват децата”.

По-рано днес министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че учениците ще носят маски за не повече от 30 минути дневно.

Министър Вълчев: децата ще носят маски през по-малко от 10% от времето в училище (видео)

„Носенето на маски е доказана мярка. Ние имаме един от най-либералните режими спрямо другите страни. В много от тях се изисква носене на маски по време на учебния час. При нас децата ще носят маски по-малко от 10% от времето.”

Той обърна внимание, че от министерството настояват децата да прекарват колкото се може повече време навън и по-рядко да зартварят по коридорите в междучасията.

Родители от няколко града в страната се канят да излязат да изразят недоволството си и утре.

Видео: Facebook/Телевизия “Евроком”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции