<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89956" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев п...

Родители: Недопустимо е в европейска столица 11 хиляди деца да са извън детските градини (РЕПОРТАЖ)

26 Май 2021
0 2660

След като многократно от Столична община обещаваха разкриване на нови места в детските градини и решаване на проблема с недостига на места, тази година 10 252 деца останаха извън класирането.

След години празни обещания: 10 252 деца останаха без място в детските градини в София („Коментарът на Господарите“)

Това събуди недоволството на много родители, които вчера вечерта затвориха улицата пред сградата на Столичната община и с мирен протест изразиха несъгласието си със ситуацията. С тях се срещнаха репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт.

Много от родителите споделиха, че не за първи път децата им остават извън градините, въпреки че са събрали 13 от 14 точки. Те предлагат ударно строителство, обособяване на забавачници в офис сградите и ефективни компенсации за всички родители, чиито деца не са приети. Принудени да гледат децата си у дома или да ги запишат в частни градини, което струва минимум 500 лева на месец, те настояват за спешни мерки за справяне с проблема, който се задълбочава и заради строителството на все повече жилищни сгради в столицата.

Ние ще продължим да следим темата, а вие сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции