Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Роди се бебе антилопа бонго - един от най-застрашените бозайници в света (видео)
Роди се бебе антилопа бонго - един от най-застрашените бозайници в света (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
10-09-19
добавено
5477
прегледа

Бебе антилопа бонго - един от най-редките видове бозайници в света, се роди в зоопарка в Честър, съобщава Тhe Independent.

 

 

В света са останали само 70 такива и те се намират в Африка. Малкото е първо от вида, което се ражда в зоологическата градина на Честър за последните 11 години. Майката Сафи родила малката антилопа бонго на 4 септември.

 

РЯДЪК БЯЛ ЕЛЕН БЕ ЗАБЕЛЯЗАН В НОРВЕГИЯ (СНИМКИ)

 

 

 

 

 

Животното, чиято популация е останала само в един отдалечен район на Кения, е смятано за "критично" застрашен вид от Международния съюз за опазване на природата.

 

 

 

 

ДВОЙКА ОТ БЕЛФАСТ СПОДЕЛИ НЕВЕРОЯТНИ СНИМКИ НА РЯДЪК ЯГОДОВ ЛЕОПАРД

 

 

Сара Рофе, ръководител на екипа в зоопарка, заяви, че бебето е добре и е започва да опознава своя дом. Малките имат невероятно големи уши, които им помагат да чуят приближаващи се хищници. В момента ушите на антилопата са толкова големи, че дори изглеждат непропорционални на тялото, но скоро ще се променят".

 

 

 

 

Зоопаркът, в партньорство с университета в Манчестър Метрополитън, подпомага изучаването и опазването на този рядък вид в Кения.

 

 

 

Източник: Тhe Independent