Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ.... ПАЗИ!?!
РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ.... ПАЗИ!?!
12-15-14
добавено
50448
прегледа

Искрено се радваме когато получаваме видеа или теми за репортажи от вас. Това е сигурен знак, че имате ясно гражданска позиция и я отстоявате до край. От няколко дни при нас пристигат клипове свързани с полицейски произвол, затова сме подготвили колекция от видеа, които показват, че няма да оставим нещата така. Униформата не носи закрила за полицаите. Напротив тя ги задължава да помагат на нас. Дали обаче го правят?

 

Започваме с клипа, който ни изпращате от няколко дни.  Той вече беше обект на разследване от Господари на ефира през 2009г. Вижте го!

 

Повече от изненадани сме от следното видео. Това е една абсурдна история за млади хора станали жертва на полицейско насилие. За да се оправдаят от МВР, така изопачават нещата, че дори изкарват виновни самите младежи. Май българският закон не работи, но пък закона на Мърфи е на лице. Това е една история за скъсано от бой полицейско яке.

 

Не оставихме нещата така. Това е продължението на разследването ни.

Продължаваме: Студент отива на лекции. Качва се на автобус 73. Слиза, за да му бъде написан акт  за нередовен пътник. Студентът отказва заради това, че само от него се иска лична карта, а другите нередовни пътници  са пуснати. Полицаят побеснява, започва да му нанася удари. Случаен минувач заснема случилото се, но и той отнася няколко удара и още...

 

Никога няма да застанем зад това да не се спазват законите, но и за това да се превишават права. Именно това виждаме в полицията, която е забравила каква е задачата им – да пазят гражданите, а не да ги полагат.

 

Станахме свидетели и участници в битката между полиция и граждани на протестите през изминалите месеци. И докато от Народното събрание ни уверяваха, че няма насилие - камерите снимаха...

 

Както виждаме полицията има „повече” права. Освен да всяват техни методи за справедливост, както се вижда, и ни крадат!