<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42357" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Немски фотог...

Род Стюард разкри забулено 26 години в тайна свое хоби (видео и снимки)

13 Ноември 2019
0 1589

Ветеранът в рокмузиката Род Стюард показа за първи път на света изумителното си творение – спиращ дъха с детайлите си железопътен макет, разгърнат върху 38 квадратни метра в дома му, съобщава Daily Mail. Макетът изобразява всекидневието в американски град от 40-те години на XX век с гари, кръстовища, автомобили и хора, и е вдъхновен от гледката от дома на певеца, когато е бил малък. 

 

 

""

 

 

Отдавна се знае, че Род Стюард, освен футболен фен, е и запален ентусиаст на влакчетата-модели, макар да не обича да говори за това свое хоби. Детайлният модел на американски град съдържа стотици сгради, фабрики и небостъргачи и е наречен Grand Street And Three Rivers City.

 

 

""

 

 

Идеята за това дошла на музиканта през 1993, когато построил новия си дом в Лос Анджелис и включил тавански етаж за целта. Сър Род и двама приятели работили по елементите от макета, докато бил на турне. За целта музикантът ангажирал допълнителна стая в хотела. 

 

 

""

 

 

Домът от детството на 74 годишния певец в северен Лондон вече не съществува, но мястото все още гледа отвисоко железопътните релси на града. Гостите на дома му в Лос Анджелис се стъписват всеки път от впечатляващия макет. А самият той твърди, че се отдава на 110 процента винаги, щом се захване с някое креативно начинание и не може да се успокои, докато не го види завършено. 

 

 

""

 

 

Състоянието на Сър Род Стюард се оценява на 190 милиона паунда, според медиите на Острова. Певецът има девет албума в класациите под номер 1 и 62 хит-сингъла в Обединеното Кралство. 

 

 

 

Източник: Daily Mail 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции