Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Роми вдигнаха сватба на малолетни трети братовчеди (ВИДЕО)
Роми вдигнаха сватба на малолетни трети братовчеди (ВИДЕО)
Вземи EMBED
Loading the video...
10-01-16
добавено
125628
прегледа

С пищна софра и оркестър днес две ромски семейства в село Априлци, Пазарджик, ожениха децата си. Младоженците са на 12 и 13-годишна възраст. 

 

НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ НА СВАТБА, КОЙТО МОЖЕ ДА РАЗВАЛИ БРАКА

 

"Екипът ни не бе допуснат до тържеството. Родителите категорично отказаха да обяснят защо децата им се женят толкова рано", съобщават от БНТ.

 

В село Априлци живеят малко над 500 души, 90% от тях са роми. Женитбата между непълнолетни тук е дълголетна традиция. Местните възприемат за нормално децата им да се женят още докато са малки. Затова никой не се изненадва от възрастта на двойката. Децата са трети братовчеди. Те не подписаха официално брак, а той се основава само на церемония и празненство. Много от малолетните двойки живеели по този начин.

 

Кметът на селото отказа коментар. "Екипът ни разбра, че тук всяка седмица идва социален работник, но се занимава с помощите, а не с ранните ромски бракове", допълват от БНТ.

 

РОМСКА СВАТБА ПРОВАЛИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ