Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Роми вилняха с брадви и ножове в Угърчин (видео)
Роми вилняха с брадви и ножове в Угърчин (видео)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
06-13-18
добавено
18161
прегледа

Мъже създадоха напрежение в Угърчин. Те заплашиха с брадви и ножове строителни работници, които са работили по сградата на училището.

 

 

Първоначално групата е атакувала и възрастен мъж и жена, а после е нахлула в местен магазин. Двама от извършителите са арестувани, а един все още се издирва. Оказва се, че те са стари познайници на местните жители. 

 

"По обяд трима пияни роми решиха да проявят своеволие. Без причина. Тук има и други агресивни роми", разказа Ради Еков. Негов съгражданин показа рани от нож, които преди години един от тримата извършители му е нанесъл в заведение. По думите му за агресията не е имало повод.

 

В сряда сутринта местните събраха на мирен протест пред общината. Те искат да изкажат недоволството си от набезите, които продължават вече години. "През последните няколко имаше няколко души, убити от роми. Последният случай е от септември. Безпомощен човек беше убит на улицата от роми", казва Ради Еков.