<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66322" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поредно от Бо...

Румен Радев не одобрява удължаването на мерките, призова Борисов и министрите да разкрият кореспонденциите си с едрия бизнес (видео)

10 Юни 2020
0 3442

“Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции. Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат.” Това коментира в Шабла президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод застрояването по Черноморието.

По думите на държавния глава съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие, заяви президентът.

Проверката на плаж “Алепу” отрече очевидното: Четириетажната бетонна сграда не е сграда (видео и снимки)

Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление, подчерта той в отговор на журналистически въпрос. Румен Радев посочи, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните „свидетелски показания“ отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите.

„Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера ѝ не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, заяви президентът и посочи, че това e въпрос за доверието на обществото.

Васил Божков публикува свой чат, за който твърди, че е с Бойко Борисов (снимка)

Вчера в Генерал Тошево Румен Радев отправи още от обичайните си критики към властта.  Държавният глава заяви, че е смущаващо, че част от изнесената информация от обвиняемия Васил Божков е потвърдена от управляващите. 

Според президента, намерението на Васил Божков за влизане в политиката, изразено в интервю за агенция „Блумбърг” е „несериозно и трудно реализируемо”.

“Но смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители. Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт”, каза Радев.

Божков пред „Блумбърг“: Планирам влизане в политиката, властта на Борисов трябва да бъде отнета

Държавният глава заяви, че не е изненадан от последния скандал в земеделското министерство.

Министър Танева: “Да се придържаме, че нямаме такива измами” (видео)

“Просто министър Танева наруши омертата, изрече на глас цялата философия на кабинета: разпределяне на пари на близките до властта фирми, без оглед на крайния резултат и прикриване на измамите. За Брюксел ще става все по-трудно да подкрепя корупционното статукво в България”, каза още президентът.

Радев добави и че е против удължаването на извънредната епидемична обстановка в страната и съответните мерки за предпазване от Covid-19. Въпреки това, днес мерките бяха удължени с още 15 дни – до края на месец юни.

Източник: Президентство

Видео: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции