<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо Берлин и...

Румен Радев: Имам готов вариант за нова Конституция (видео)

01 Септември 2020
0 2242

“Имам готов вариант за нова Конституция.” Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след откриването на учебната година във Военната академия „Георги Стойков Раковски“.

“Няма да се оставя да бъда въвличан в този дебат. Ще го инициирам веднага и то много експертно, но в момента, когато видя оставките. Това в момента е найважната задача пред обществото. Незабавни оставки на правителството и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори, новo доверие”, подчерта държавният глава.

Той посочи, че протестите не стихват и в големите градове в Западна Европа. А именно нестихващото недоволство било обществения вот на недоверие към правителството.

“Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на гражданите нова. Мисля, че българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт, която се превърна в символ на корупцията. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и подклажда повече гнева на хората”, заяви президентът.

Той се обърна с молба към  народните представители – да не гласуват за експертен кабинет, когато оставката бъде подадена, което според него било неизбежно.

„Експертен кабинет ще бъде измама. При един такъв, пак кабинетът на Борисов ще организира изборите”, обясни Радев.

Видео: bTV


Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Nasya Che

    01 Септември 2020

    Радев,време ти е да си ходиш.Ти си позор като държавен глава.

Покажи всички Скрий

Реакции