<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75750" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев: ...

Румен Радев: Конституционният съд да защити основния закон от невежеството и гаврата (видео)

16 Октомври 2020
0 326

“Аз се надявам, че Конституционният съд ще защити нашата Конституция от невежеството и гаврата, които се поднасят от управляващите.”

Това заяви президентът Румен Радев по време на честването на българската авиация.

Изстребител F16. Снимка: Wickipedia

По повод професионалния празник, президентът коментира, че българската авиация има нужда най-малко от 16 нови военни изтребители.

“Когато на военната авиация се гледа като средство за лични политически интереси и се погазва военната експертиза, винаги ни излиза скъпо. Това винаги води до прахосване на обществен ресурс, до занижени способности, а внякои случаи и до загуба на човешки живот.”

Радев подчерта, че решението за избора на самолети трябва да се взима при съгласие с военната експертиза, тъй като процесът е сложен и надхвърля възможностите и компетенциите на този, който решава.

Бойко Борисов: Бойната ни авиация е колкото да натовари щаба и да избяга (видео)

Запитан дали има място за компромиси по отношение на искането на Република Северна Македония за признаването на национално малцинство в България, държавният глава заяви:

“За компромиси винаги има място, но компромиси не могат да бъдат извършвани с история, идентичност, език, с искания за национални малцинства, защото това има дългосрочни последствия за отношенияте вече вътре в един Европейски съюз, който искаме да бъде солидарен, кохерентен, единен.”

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции