Следва: Няколко въпр...

Румен Радев: На площада не е мафията, а българският народ

10 Септември 2020
0 3304

“Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.”

Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук в деня на втория голям протест днес, озаглавен “Велико народно въстание II”.

Борисов: Не трябва да подавам оставка, мафията иска да ни свали (видео)

Повод за реакцията на държавния глава е изказване на премиера Бойко Борисов от вчера, който заяви, че не трябва да подава оставка, защото в момента мафията иска да свали правителството.

Думите му можете да си припомните във видеото по-горе.

„Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем. Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт“, написа още той. „Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата“, подчерта още държавният глава.

Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а…

Публикувахте от Румен Радев в Сряда, 9 септември 2020 г.
Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции