Следва: „Фондът на ф...

Румен Радев: “Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е сега” (видео)

14 Април 2020
43 1590

“Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е това в момента. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва”, обяви президентът Румен Радев, цитиран от бТВ.

Днес той беше в Трявна, където посети оръжейния завод „Емко“.

„Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки няма да я превърне в истина. Заедно със здравните мерки трябва да има адекватни социално-икономически мерки и то по три много важни критерия: да бъдат навременни, да бъдат достъпни, да бъдат безвъзмездни“, посочи държавният глава.

Брифинг пред медиите в Трявна

В условия на икономическа и финансова криза усилията на държавата следва да са насочени към запазване на работещите производства и заетостта, а не хората да губят работата си и да се налага да разчитат на помощи. Очаквам отговорните институции да ускорят бюрократичните процедури за предприятията, които продължават работата си, имат клиенти и сключени договори и очакват съответните разрешителни за износ.Не деля българите на работещи в частния и в държавния сектор. При посещението си в предприятие, специализирано в производството на отбранителна продукция край Трявна заедно с кмета Силвия Кръстева, подчертах пред журналисти, че от ключово значение за преодоляване на кризата са всички работещи компании, в които производството продължава и се запазват работни места. Важно е българските работници да бъдат спокойни за себе си и съдбата на семействата си и да могат да получават заплати за реално изработения труд.Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва. Ако нещо може да компроментира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се внушава напоследък, а липсата на убедителни и навременни социални и икономически мерки, което води до обезверяване на хората. България трябва да има план за поетапно, безопасно и управляемо излизане от днешното извънредно положение.

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 14 април 2020 г.

Според него, свалянето на ограничителните мерки не трябва да става изведнъж. Той апелира и за ясен план за постепенно излизане от извънредното положение.

„Ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват напоследък да ни внушават, а липсата на убедителни, навременни социални и икономически мерки. Тяхната липса води до обезверяване на хората“, заяви Радев. 

Междувременно от ръководството на оръжейното предприятие „Емко“, където работят 630 души, обявиха, че не искат помощ от държавата, а настояват тя да не им пречи да изнасят продукцията си.

Източник: бТВ

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции