<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67429" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво криете ...

Румен Радев обвини прокуратурата, че брани правителството, а не законите (видео)

24 Юни 2020
0 1049

Президентът Румен Радев отправи критики към прокуратурата, че се превръща в политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера, предаде БНР.

За първи път държавният глава коментира и разпространената от специализираната прокуратура комуникация между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Румен Радев обвини прокуратурата, че брани правителството, а не законите (видео)

“В България дали някой е виновен решава съдът”, заяви президентът, и припомни, че в последно време твърденията на държавното обвинение се огласяват едва ли не като присъда.

Без да назовава имена, Радев каза, че е ясно кой има интерес от отвличане на вниманието от записа с гласа на премиера и снимките от спалнята му.

Бойко Борисов коментира на извънреден брифинг новия компромат със снимките от спалнята му (видео и снимки)

„Прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пи ар на министър-председателя“.

Румен Радев обвини прокуратурата, че брани правителството, а не законите (видео)

Радев коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, че скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата.

Прокуратурата ще проверява записа с гласа на Бойко Борисов, обяви Иван Гешев

„С това признава, че ще брани правителството, а не закона. Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. Тя не спазва следствената тайна. Произволно решава кое е с висок обществен интерес и кое не е. Навлиза в сферите на други институции, без необходимите правомощия и капацитет, да речем работата на правителството за преодоляване на кризата с Covid-19“.

На въпрос вярва ли на Пламен Узунов, президентът отговори, че не може да съди по откъслечно предоставена и тенденциозно поднесена информация.

„Очаквам всички данни да излязат и от прокуратурата, очаквам разбира се, да се произнесе и съдът. В моя екип има стабилност, защото хората работят по ясни цели“.

Радев отговори на Борисов: Моят дрон е толкова добър, че отваря чекмеджета и ги тъпче с пачки евра (видео)

Държавният глава направи изявление пред журналисти преди участието си в конференция за бъдещето на Европейския съюз, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация „Фридрих Еберт“.

Източник: БНР

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции