<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82300" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов крит...

Румен Радев отговори на Бойко Борисов за Навални

23 Януари 2021
0 1928

Държавният глава Румен Радев излезе с позиция по темата „Навални“, след призива на премиера Бойко Борисов.

„Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа. Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова „освобождава” други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов”, коментира пред bTV президентът.

С този си коментар обаче той отново не коментира последните събития около руския опозиционер.

Борисов критикува Радев по темата „Навални“, освиркаха го в Сливница (видео)

По-рано днес министър-председателят заяви, че мълчанието на президента Румен Радев по темата за задържането на руския опозиционер Алексей Навални е „оглушително“.

„До този момент той не се е произнесъл. Тук не става въпрос да се месим в работите на Руската федерация, а за чисто демократичен процес – че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място – не. Аз предлагам да чуем какво мисли президентът Радев, защото вчера и Европейският парламент, и Европейската комисия настояват за незабавното му освобождаване”, каза Борисов.

Можете да си припомните изказването му във видеото по-горе.

Източник: bTV

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции