<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42177" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намериха сто...

Румен Радев отказа да подпише указа за назначаването на Иван Гешев (видео)

07 Ноември 2019
0 3223

Президентът Румен Радев върна на ВСС предложението за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор на България.Това обяви самият той, цитиран от бТВ.

 

КОЙ Е ИВАН ГЕШЕВ И КАК СЕ ПРЕВЪРНА В СИГУРЕН НАСЛЕДНИК НА ЦАЦАРОВ

 

 

"Белег на демократичната държава е наличието на алтернативи в държавни длъжности. Подходът в избирането на главен прокурор бе подкрепена и от Изпълнителната власт. Обществото ни е особено чувствително, затова бъдещият главен прокурор трябва да се ползва с високо доверие", каза Радев. 

 

 

""

 

"Конституцията възлага на главния прокурор ключови функции. Затова и изборът засяга всеки български гражданин и изисква да бъдат разсеяни всякакви съмнения. Очаквах истинско състезание между кандидатите. Издигането на един единствен кандидат не само лиши избора от състезателност, но отнема от легитимността на бъдещия главен прокрурор. Белег на демократичната държава е наличието на алтернативи при взимането на решение за висши държавни длъжности", каза още Радев. 

 

ПРОТЕСТ ПРЕД ВСС СРЕЩУ КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

"Избирането на главен прокурор бе подкрепено и от Изпълнителната власт.  НПО-та, професионални организации и магистрати, висши училища и други представители на гражданското обещство – само такива становища подлежат на публикуване на сайта на ВСС. Въпреки това бяха публикувани множество становища МВР, ДАНС, ГДБОП. Така в разрез със закона превес все масираната служебно-институционална подкрепа", заяви още президентът Радев. 

 

 

Източник: бТВ

Видео: Дневник

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции