<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Конституция...

Румен Радев от протеста във Варна: Оставка, незабавна и безусловна (видео)

17 Август 2020
0 3636

“Дневният ред е категорично ясен – оставка, незабавна и безусловна, честни избори с машинно гласуване и тогава следващият парламент, избран с вашата воля, да дебатира новата Конституция.” Това каза президентът Румен Радев пред протестиращи във Варна, цитиран от bTV.

По думите му това трябва да става с участието на всички граждани.

“Изобщо не трябва да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов. Да не се увличат изобщо в обсъждане на това недоносче, наречено предложение за нова Конституция”.

По думите на държавния глава, целта на Бойко Борисов е отклоняване на дневния ред: “Целта на Борисов не е рационално нова Конституция. Целта е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззаконие, за огромна корупция, за полицейщина, за административен рекет, и да забравим за това, че му искаме оставката”.

Според президента такава “тежка криза на доверие не се лекува с Велико народно събрание, тя се лекува единствено с оставка”.

Той добави: “Моята промяна в никакъв случай няма да я внеса в този парламент. Що се касае до мои предложения, абсурдно е да ги пращам в един изчерпан откъм доверие и легитимност парламент. Виждате, че гражданите му искат оставката, а вие ми предлагате да инвестирам още 5 месеца доверие в този парламент, само и само Борисов да се спаси от предсрочни избори. Няма как да търсим бъдеще за българите в един парламент с председател, който бе поруган по най-вулгарен начин и от неговия собствен политически лидер и който председател не направи нищо да си защити личното достойнство. Този парламент, българският, е бил оглавяван от личности като Петко Каравелов, Стефан Стамболов, като Драган Цанков, и ние като българи сме длъжни да защитим достойнството на тези велики българи и да гарантираме нашето бъдеще, като искаме незабавна и безусловна оставка на един парламент, който не само е загубил политическо доверие. Той е загубил и елементарно достойнство и на един министър-председател, който е вече абсолютно невнятен. Просто е невнятен”.

“Бъдещето на България днес е във вашата воля, във вашата непреклонност всеки ден на протест, всеки човек на площада ни приближава към промените. Желая ви успех за бъдещето на България”, каза още Радев пред протестиращите.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции