Следва: Цветан Цвета...

Румен Радев поиска независима експертиза на “записите с Борисов”, в които е замесено и неговото име (видео)

29 Юни 2020
48 1571

„Отново твърдя, че за тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна“. Това заяви президентът Румен Радев по повод новите записи, изпратени до някои медии, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов.

Днес Радев беше на посещение в град Козлодуй.

Нови скандални записи на Бойко Борисов?

“В един от записите името на главния прокурор лично се споменава като възторжен фен на премиера”, посочи държавният глава.

По повод замесването и на неговото име в последните записи, държавният глава призова да се прегледат репортажите от периода, за който става въпрос. Според него това ще даде отговор на въпроса дали са автентични.

Борисов за “аудиото с премиера”: Няма лоша реклама, това ме прави по-силен (видео)

Румен Радев коментира и проекта АЕЦ „Белене“.

„Ядрената енергетика е стратегически отрасъл за България. Трябва да бъдат взимани решения навреме, защото те са важни. Засега ядрената енергетика е найевтината и безопасна базова енергийна мощност. Тя е почти 1/3 от енергийния микс в България. Важно е да намери най-накрая отговор на въпроса ще имаме ли втора атомна централа. Всеки ден закъснение е пагубен за проекта“, каза той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции