<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68659" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бразилският ...

Румен Радев потвърди, че гардовете на “сараите” са от НСО, поиска сваляне на охраната на Доган и Пеевски (видео)

08 Юли 2020
0 7094

Днес президентът Радев потвърди, че охранителите, бутали вчера Христо Иванов, са от НСО. Той обяви, че е провел разговор с началника на НСО Красимир Станчев и вече тече служебна проверка за правомерността на действията им на брега на “Росенец”. Видео от ситуацията можете да видите на следния линк:

Охранители бутат и блъскат в морето бившият правосъден министър Христо Иванов (видео)

Освен това държавният глава е настоял още утре да се преразгледа необходимостта Националната служба за охрана (НСО) да пази Ахмед Доган и бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски.

Румен Радев потвърди, че гардовете на &#8220;сараите&#8221; са от НСО, поиска сваляне на охраната на Доган и Пеевски (видео)

Президентът направи изявление по темата, след като във вторник съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов и съпартийци се опитаха да стигнат до плажа в база “Росенец”, където е т.нар. лятна резиденция на Ахмед Доган, но не бяха допуснати от анонимни охранители.

Охранител на Ахмед Доган изхвърли българския трибагреник (видео и снимки)

“Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършват проверка на обектите в парк “Росенец” и при отклонения от законите да се набележат мерки”, каза Румен Радев.

Румен Радев потвърди, че гардовете на &#8220;сараите&#8221; са от НСО, поиска сваляне на охраната на Доган и Пеевски (видео)


Президентът припомни, че още през декември е заявил, че Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от изпълнителната власт в лицето на премиера Бойко Борисов. Той цитира закона, според който кого допълнително ще охранява службата не зависи от президента, а от тричленна комисия, в която влизат началникът на ДАНС, главният секретар на МВР и началника на НСО.

Румен Радев потвърди, че гардовете на &#8220;сараите&#8221; са от НСО, поиска сваляне на охраната на Доган и Пеевски (видео)

“Именно подопечните на премиера – ДАНС и МВР определят дали към някое лице има заплаха, а НСО осъществява охраната”, каза Румен Радев. Той обяви, че днес е настоял Красимир Станчев още утре да свика комисията, за да се разгледа необходимостта от охрана от НСО на Доган и Пеевски, след като през декември представителите на изпълнителната власт са я потвърдили въпреки неговото искане.

Румен Радев каза, че очаква ресорната комисия в парламента да изпълнява контролните си функции над НСО. В отговор на призивите да упражни правомощията си относно НСО, той каза, че приетият през 2015 г. закон реално е отнел тези правомощия – допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание.

“Ако някой не могат или не искат да въдворят ред в службите, но ми вменяват морална отговорност, то нека ми се възстановят правомощията по закон”, завърши Радев.

Източник: Дневник

Видео: bTV


Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции