<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Томислав Дон...

Румен Радев предложи план за излизане от “катастрофиралата автокрация” (видео)

06 Август 2020
0 4943

“Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция”, заяви президентът Румен Радев при откриването на форум, на който бе представена първата част от т.нар. Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава, предаде Mediapool.

Според Радев този документ е важен, за да се предостави алтернатива на “излезлите от хипноза българи”, които близо месец искат оставката на кабинета “Борисов – 3”.

Румен Радев предложи план за излизане от &#8220;катастрофиралата автокрация&#8221; (видео)

Държавният глава обясни, че стратегическият документ ще бъде представен на три етапа.

Първият е анализ на състоянието в страната, вторият – идентифициране на причините на това състояние и третият – формулиране на стратегически предложения и условията за тяхната реализация.

“Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността към вожда и партията – държава. На законността от задкулисните договорки. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза и мога да кажа, че върна историческият часовник на България към зората на прехода, когато, спомняте си, много от нас се учехме да говорим свободно и да провеждаме честни избори”, заявява президентът.

Румен Радев предложи план за излизане от &#8220;катастрофиралата автокрация&#8221; (видео)
Протестите в София. Снимка: AFP/ Getty Images

Българите единно заявяват своето желание да живеят в нормална, демократична, европейска държава, каза Радев. Призивите за оставки и честни избори с машинно дистанционно гласуване, които ехтят не само у нас, но и в чужбина, са факт, допълни той.

“Стремежът е на всеки етап да бъдат обхванати максимално повече българи и у нас, и в чужбина. Да има гражданска инициатива, контрол и отговорност, защото наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем с единна воля и единна гражданска позиция”, допълни още Румен Радев.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Katia Andreeva

    07 Август 2020

    стари

Покажи всички Скрий

Реакции