<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86543" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Карантиниран...

Румен Радев призова към масово гласуване в неделя в извънредно обръщение към нацията (видео)

01 Април 2021
0 1218

“Мислете, презенете, гласувайте”, с тези думи се обърна към пълнолетните граждани на България президентът Румен Радев в извънредно обръщение преди изборите.

“Страхът не е изход, отлагането не е решение. Време е да теглим чертата. Много бе сторено през годините, за да бъдат отблъснати българите от политиката. Това е удобно за враговете на свободата. Стотици хиляди сънародници и този път няма да могат да гласуват за България, в която мнозина копнеят да се върнат“, припомни държавният глава и зададе поредица въпроси относно предходното управление на страната.

„Приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Доверието в старото Народно събрание рухна“, подчерта Радев, като не пропусна да отбележи, че управляващите са отхвърлили призива за предсрочни избори през лятото заради пандемията, а тя „ е още тук, неясно докога“.

„Конституцията дава правото на всеки от нас да прецени по-свободен ли е днес, отколкото преди 4 г. По-богат ли е, по-достоен ли се чувства като гражданин на днешна България, отколкото е бил преди. Дали разчита на българското правосъдие, на българските болници, на полицията, на училищата и университетите, в които се образоват децата му – или се налага да плаща повторно за това, за което вече е платил с данъците си“, отбеляза Радев.

“Който не гласува, оставя съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора на произвола, на контролирания и купения вот”, обобщи Радев.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции