<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87889" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов подн...

Румен Радев проведе работна среща с американския посланик на “Дондуков” 2

22 Април 2021
0 777

Държавният глава Румен Радев e провел работна среща на „Дондуков“ 2 с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. Това съобщиха от прессекратиата на президента.

“Във фокуса на срещата бяха теми от дневния ред на двустранните отношения, икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и САЩ, както и предстоящото домакинство на страната ни на инициативата „Три морета“, на която САЩ са стратегически партньор заедно с Европейската комисия и Германия”, отбелязват лаконично от “Дондуков” 2.

С “Високи сини планини” Херо Мустафа откри Епископската базилика в Пловдив (снимки)

Срещата на Радев и Херо Мустафа идва на фона на течаща процедура за съставяне на нов кабинет на страната, както и на при растящо напрежение между Русия и Украйна и струпване на военни сили в Черно море. 

През октомври 2020 г. в Талин българският президент прие от естонската си колега Керсти Калюлайд домакинството на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“. България поема процеса на координация на инициативата, която обединява 12 европейски държави, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. В “Три морета”  участват още Австрия, Хърватска, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции