<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78788" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България веч...

Румен Радев разкритикува новите мерки срещу Covid-19 като “пожарни и закъснели” (видео)

27 Ноември 2020
0 1017

Президентът Румен Радев критикува новите мерки като “пожарни и закъснели”.

“Българите”, подчерта той – “умират не заради коронавируса, а най-вече заради лошо управляване на кризата и заради отказ на достъп до здравеопазване, както е по Конституция.”

Румен Радев разкритикува новите мерки срещу Covid-19 като &#8220;пожарни и закъснели&#8221; (видео)

Той апелира към всички за спазване на мерките, за да се облекчи работата на лекарите и медицинските сестри, които работят отвъд пределите на възможностите си.

Доц. Ангел Кунчев: Мерките няма да бъдат разхлабени рязко на 21-ви декември (видео)

Държавният глава коментира бюджета, гласуван вчера от Парламента като предизвикателство, което ще изправи следващия кабинет пред “опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи и нула реформи”.

Радев не смята да налага вето върху бюджета като подчерта, че “държавният бюджет е инструмент на правителството, но това правителство трябва да мисли какво ще стане със страната му после, а не само за своя мандат”.

Министър Сачева: Заявленията за помощ от 24 лв. за неплатен отпуск ще се подават от понеделник (видео)

По въпроса за членството на Северна Македония в Европейския съюз Радев заяви, че правителството твърде късно се е сетило да отстоява националния интерес и затова е изпаднало в изолация.

“Сега ще бъде груба грешка, ако премиерите Борисов и Заев изиграят театър за пред публиката и подпишат една пожелателна декларация без ясни критерии, без механизми за верификация и без измерители на изпълнение, докато зад тази фасада продължат да гният проблемите, заложени от Титовия режим и неговата идеология”, поясни той.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции