Следва: Румен Радев п...

Румен Радев: Нужни са дела в благото на народа, а не на определени партии и олигархични кръгове (видео)

06 Септември 2020
0 1562

Днес Румен Радев откри паметна плоча на Апостола на свободата в селс Брестовица по повод годишнината от Съединението, предаде bTV.

“135 г. ни делят от съдбовния 6 септември, когато българинът взе в свои ръце съдбата на родината си. Това събитие не беше дело на външни сили, на политически пазарлък, това беше народно дело, победа на българския характер и свободолюбие, дело на шепа храбреци”, отбеляза президентът.

“Зад тяхната дързост да предизвикат великите сили да изправят горда България, застана като стена целият български народ”, добави Радев.

“Дейците на Съединението придадоха истински смисъл на мисълта на Левски, че трябват дела, а не думи”, отбеляза още държавният глава.

За първи път в Брестовица показаха възстановка от исторически събития – бягството на Левски от Сопот и укриването му във Влаковата къща, която сега е музей.

По-късно, на импровизиран брифинг, президентът заяви, че са нужни дела в благото на българските граждани, а не на определени политици, партии и олигархични кръгове.

Той отказа политически коментари относно сблъсъците на протестите в последната седмица и заяви, че всеки българин трябва да осмисли своята отговорност спрямо единението.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции