Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Румен Угрински
Водещи
Румен Угрински

Роден e на 25.01.1969 г. в Благоевград.

Майка: Анна-Сърпухи Саркис Папазян-Угринска. По професия педагог. 
Баща: Георги Михайлов Угрински. - Лекар-психиатър. 
Брат: Антонио Георгиев Угрински - също е куклен актьор.

Израснал в Благоевград, където завършва средното си образование.
Отслужил в родната казарма цели 2г.,3м.и 8дни като свързочник-радист.

През 1990г. е приет във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов"(сега НАТФИЗ), актьорско майсторство за куклен театър при професор Николина Георгиева.

Четири години по-късно (1994г.) завършва успешно и бива поканен в Централен Куклен Театър, сега Столичен Куклен Театър, където работи и до днес.

За ролите си в театъра има актьорски и специални награди от международни куклени фестивали в България и чужбина:
Награда за куклено актьорско майсторство за ролята на Мититаки в спектакъла "Ние, врабчетата" на 12ти Международен куклен фестивал "Златният делфин", гр. Варна, 
Няколко награди от Международния куклен фестивал "Двама са малко, трима са много", гр. Пловдив.

В студентските си години е участвал като актьор и кукловод в много детски и младежки предавания. А от 2005 г. е кукловод в предаването "Говорещи глави" по TV7.

Има участия в късометражни филми, телевизионни сериали ("Тя и той", "Кафе пауза") , TV и радио реклами. Дублирал е много анимационни филми. ("Тимон и Пумба", духчето Доби от филма "Хари Потър и стаята на тайните" и др.)

От 2003 г. е щастливо женен. Половинката му се казва Биляна Казакова и е драматична актриса от класа на проф. Стефан Данаилов. Същата година се ражда и дъщеричката им Анита , която вече е на 10 години.”
Към екипа на “Господари на ефира” се присъединява през 2008-ма, като негов първи партньор като водещ е Валентин Танев.