<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гърция удълж...

Русия включва САЩ в списъка на неприятелските страни като “отговор на враждебни акции”

26 Април 2021
0 859

Русия ще включи САЩ в своя списък на неприятелски страни, каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от бизнес портала РБК. Информацията предаде Клуб Z.

САЩ заплашиха Русия с “последици”, ако Навални умре в затвора

“Това не са агресивни действия на нашата страна – това е отговор, това е защита на нашата страна от враждебни, неприятелски акции от страна на тези, на които не даваме покой, тези, които по различен начин – чрез политика на сдържане и опити за изолация – така или иначе се опитват да спрат нашето развитие”, каза Захарова.

Русия включва САЩ в списъка на неприятелските страни като &#8220;отговор на враждебни акции&#8221;

Междувременно вчера германският външен министър Хайко Маас се обяви против налагането на по-строги санкции на Русия заради случая с изпратения в затвора опозиционен лидер Алексей Навални.

Маас подчерта пред телевизия ARD, че се съмнява, че подобни мерки ще подобрят положението на критика на Кремъл.

“Мисля, че ще се случи точно обратното”, добави външният министър.

Русия включва САЩ в списъка на неприятелските страни като &#8220;отговор на враждебни акции&#8221;
Снимка: AFP

ЕС призовава от месеци за освобождението на Навални, който беше осъден ефективно заради нарушаване на задължението да се подписва регулярно, вследствие на своя условна присъда. Той не можеше да го изпълни, защото се намираше на лечение в Германия, след като беше отровен и едва не умря, припомня ДПА.

Маас посочи, че ЕС вече е използвал на два пъти подобни инструменти срещу Русия – след отравянето на Навални и след като той беше арестуван при връщането си в родината.

Русия включва САЩ в списъка на неприятелските страни като &#8220;отговор на враждебни акции&#8221;

Санкциите, наложени на Русия заради анексията на Крим и конфликта в Източна Украйна, ще останат в сила, докато не се стигне до решение, подчерта външният министър. “…Но не е в наш интерес да се включваме в тази конфронтационна врява. Искаме диалог и да бъдем добри съседи с Русия”.

Маас добави, че лошото състояние на отношенията между Берлин и Москва, както и между Брюксел и Москва, е повод за диалог. Връзките не трябва да остават в това състояние, подчерта той, “а за да променим това, трябва да си говорим”. 

Във видеото по-горе можете да си припомните част от интервюто на американския президент Джо Байдън за телевизия ABC, в което той нарече Путин “убиец”.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции