<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77705" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънредно о...

Русия надцаква “Pfizer”: Нашата ваксина срещу Covid-19 е с 92% ефективност

11 Ноември 2020
0 779

Руската ваксина “Спутник V” е с 92% ефективност на защитата срещу Covid-19 според временните резултати от тестовете. Това съобщи държавният фонд, коорнидиращ разработките, цитиран от “Дневник”.

Властите регистрираха още през август този продукт за употреба, но под условие и едва на втората от обичайните три фази на тестване, като се позоваваха на резултати от под 40 души. Мащабното тестване от третата фаза започна през септември и в съобщението се говори за данни от първите 16 хил. участници.

Втората руска ваксина срещу Covid-19 е лекарство за добитък, твърди учен от Москва

Междувременно са ваксинирани близо 10 хиляди души извън тестовата програма, което се смята за особено рисково начинание.

Президентът Владимир Путин продължава да говори, че масовото производство ще започне в края на годината, но руски медии съобщават, че нито един производител в страната не е готов да го осигури.

Доброволците в тестовете са 40 хил., една четвърт от тях получават плацебо, а тестовете минават през 29 клиники в Москва.

Добра новина: Ваксината срещу Covid-19 на Pfizer даде над 90% ефективност

Сред ваксинираните е регистрирана 92% по-малка вероятност да се заразят, отколкото тези от контролната група с плацебо. Ако това се потвърди от независими източници и специалисти, резултатът е на нивото на продукта на компанията Pfizer/BioNTech и много над прага от 50% ефективност, който изисква прочутата със строгите си условия американска Федерална администрация за храните и лекарствата.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции