Следва: Отново се поя...

Русия популяризира комунизма на Северна Корея в София

25 Август 2015
0 7054

Руският-културно информационен център популяризира историческата роля на вожда Ким Ир Сен на научна дискусия в София. Гости на събитието засегнали и практическото приложение на учението чухче в живота на корейския народ за благото на бъдещето на страната. Това разбираме от сайта на Руския-културно информационен център.

 

Еднопосочни билети до Северна Корея за нашите политици

 

Темата на дискусията е била: "70 години от деня на капитулацията на милитаристка Япония и освобождението на Корейския полуостров. Историческата роля и мисия на Червената армия". Сред поканените са били посланикът на Корейската народно-демократична република в България Зу Ханг Хуан, първият секретар на посолството на Руската Федерация у нас и директорът на РКИЦ Сергей Смитюшенко.

 

Спортът между Северна и Южна Корея

 

"Корейският народ под ръководството на Ким Чен Ун работи за пълна победа в своята справедлива борба", заявил посланикът на КНДР.

 

Поканени били още "ръководителят на библиотеката на Ким Ир Сен Мария Ангелова", както и ръководителя на кръжока "Чухче" у нас Людмил Костадинов. Директорът на РКИЦ в София Сергей Смитюшенко намира сътрудничеството с апологетите на режима в Северна Корея у нас за "интересна и плодотворна работа" и лично е връчил на посланика на КНДР Зу Ханг Хуан "паметни подаръци".

 

Комунист ли е папата?

 

В последния брой на излизащия в България седмичник "Русия днес", който разчита на подкрепата на правителството на Москва, също има публикация за историческата роля на вожда Ким Ир Сен и научната дискусия в Руският-културно информационен център.

 

Соц-пънк прически

 

Ким Ир Сен е наричан Великия водач в Северна Корея и е вписан в конституцията като "вечен президент". Политическият лидер на Северна Корея Ким Ир Сен е бил известен с налагането на култа към неговата личност. Възприеман е като божество със свръхестествени способности. 

 

Партийната идеология "Чучхе" е в основата на политическата система на КНДР. Тя се отличава от другите леви политически течения заради национализма си и подчертания стремеж към самодостатъчност чрез силно ограничаване или тотална липса на търговски отношения с други държави.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции