<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87765" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още надолу: Б...

Русия привика българския посланик и му връчи нота с ответни мерки – гонят двама наши дипломати

20 Април 2021
0 352

Руското външно министерство привика във вторник сутринта българския посланик в Москва Атанас Кръстин и му връчи нота с ответни мерки след експулсирането на двама руски дипломати от София в края на март, съобщава Клуб Z.

Русия призова България “да прекрати участието си в лова на вещици” във връзка с шпионския скандал

На 22 март министерството на външните работи на България обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата и им даде 72 часа да напуснат страната. На 23 март нота с това съдържание бе връчена на заместник-ръководителя на руското посолство, съобщиха от МВнР.

За първи път в новата ни история разкриха група за шпионаж в полза на чужда държава, арестуваха двама военни

В хода на разследване на българската прокуратура бе установено, че двама граждани на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения. За шпионаж в полза на Кремъл бяха обвинени и българи от военното разузнаване.

Изгонени бяха офицерите от руското външно разузнаване Максим Рибкин, първи секретар в посолството на Руската федерация, и Александър Зинкин, втори секретар. 

Във връчените днес реципрочни мерки Русия дава 72 часа на първия секретар на консулския отдел на посолството на България в Русия Н. Панайотов и на първия секретар на отдела по търговско-икономически въпроси на посолството на България в Русия Ч. Христозов да напуснат страната.

Източник: Клуб Z

Снимка: Wikipedia/Svklimkin

Слайд: Екатеринна Митрофонова – посланик на Русия у нас – Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции