Следва: Путин обяви п...

Руската ваксина срещу коронавируса е несъвместима с алкохола

12 Август 2020
0 12730

Забранена е употребата на алкохолни напитки в деня на ваксинацията срещу Covid-19 с новосъздадения руски препарат. Това обяви главният специалист нарколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация Евгений Брюн пред РИА Новости.

Путин обяви първата в света ваксина срещу Covid-19, изпробвал я върху дъщеря си (видео)

Като причина за това се изтъква, че така отслабват и имунитетът, и ефектът от ваксината.

“Смятам, че всяко лекарствено средство, в това число и ваксината (за коронавирус), не е съвместимо с алкохола, защото той има токсичен ефект, води до отслабване на имунитета и отслабване на ваксината”, обясни Брюн.

На 11 август Руското министерство на здравеопазването регистрира първата в света ваксина срещу Covid-19. От 1 януари ще започне нейното разпространение, като президентът Путин увери, че тя ще се прилага на доброволен принцип. Видео с представянето на ваксината от руския президент можете да видите горе.

Международната общност обаче е притеснена, че руската страна бърза да вземе преднина в надпреварата за разработване на ефективна ваксина срещу Covid-19 по политически причини и за целите на пропагандата, съкращавайки периода за тестване.

„Ваксината действа достатъчно ефективно, формира стабилен имунитет и повтарям, че е преминала през всички необходими тестове“, каза Путин на заседание на кабинета във вторник. Той сподели също, че една от дъщерите му е тествала препарата.

Снимка: РИА Новости

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Пепа Илиева

    12 Август 2020

    Подкрепям Путин!

Реакции