<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56372" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ще има и друг...

Водеща на новини избухна в смях като разбра с колко се увеличават социалните помощи в Русия (видео)

10 Февруари 2020
0 8024

Водеща от руска телевизия не можа да сдържи смеха си, след като разбра с колко се увеличават социалните плащания. Работещата в държавната телевизия Александра Новикова трябваше да прочете информация за индексираните от правителството помощи. Новината е част от емисията “Вести Камчатка”, съобщава руската секция на радио Свободна Европа.

 

Увеличените помощи засягат ветерани, “герои на труда” от бившия СССР, пострадали от радиация и други уязвими групи. Дори и след “скока”, парите са смешно малко. Сумите се увеличават до 1500 рубли, което се равнява на 42 лева. От тях 900 рубли (малко над 25 лева) са предвидени за лекарства, 137 (почти 4 лева) рубли за лечение в курорт, а останалите 363 рубли или малко на 10 лева могат да се харчат за “международен транспорт” до курорт за лечение.

 

ТЕЛЕВИЗИОННА ВОДЕЩА ПАДА ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР В ЕФИР (ВИДЕО)

 

Новикова успя да се справи с първата част от информацията. Когато обаче стигна до сумата, която се отделя за международни пътувания, не издържа.

 

“Опитах се наистина. Чухте ме. Добре, че не сме на живо”, заяви Новикова, след като се успокои малко. Очевидно записът не е бил предназначен за излъчване, но бе пуснат онлайн и мигом стана много популярен.

 

Вероятно водещата ще бъде уволнена, прогнозират руски опозиционери. Подобна санкция получава всеки, който не следва стриктно държавната линия и не я възхвалява.

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции