Руските служби опровергаха твърденията, че са искали освобождаването на Божков

February 18, 2020
18 68
Коментари: 0

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не е обсъждал с премиера на Обединените арабски емирства (ОАЕ) освобождаването на Васил Божков, пише вестник Сега. Съобщението идва от агенция ТАСС, която се позовава на ръководителя на пресслужбата на СВР Сергей Иванов.

 

 

БОЖКОВ Е ТЪРСИЛ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ РУСНАЦИ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО СИ ОТ АРЕСТА В ОАЕ

 

 

„Директорът на СВР действително е имал твърде полезни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид ал Мактум, но разговорът е включвал само международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното сътрудничество”, заявил Иванов.

 

 

 

 

Той пояснил, че световните информационни агенции са раздухали слуха, че Наришкин е поискал от премиера на ОАЕ освобождаване на Васил Божков.

 

 

“Информационната “патица” е пуснал не кой да е, а самият заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Само ниското равнище на неговата компетентност е причина да допусне, че въпросът за българския бизнесмен може да влезе в дневния ред на толкова уважавани хора”, заключил Иванов.

 

 

Снимка: RussianEmirates. Срещата на Наришкин (вляво) с шейха на Дубай и премиер на ОАЕ

 

 

Наришкин посети ОАЕ на 11-12 февруари. Според български източници руски граждани са се застъпили за Васил Божков пред местните власти.

 

 

ПОЯВИ СЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ ВАСИЛ БОЖКОВ Е ОСВОБОДЕН ОТ АРЕСТА В АБУ ДАБИ

 

 

 

Източник: Сега

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: