<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 16 етажа под з...

Руският бизнесмен Аркадий Ротенберг твърди, че е собственик на “двореца на Путин”

31 Януари 2021
0 2001

Руският милиардер строител на газопроводи Аркадий Ротенберг заяви, че е бенефициентът на т. нар. “дворец на Путин” в курорта Гелинджик на брега на Черно море.

Това стана ясно от интервю на приближения до руския президент бизнесмен за телеграмканал “Маш ру” – първата медия допусната да заснеме репортаж вътре, цитирана от bTV.

Няколко часа след видеоразходката бизнесменът-милиардер Аркадий Ротенберг заяви, че той управлява комплекса от сгради и строи апартхотел.

16 етажа под земята. Нови факти за “двореца на Путин”

В специалното си интервю за про-кремълската медия Ротенберг заяви: “Сега не е тайна: аз съм бенефициентът. Това беше доста сложен проект с много притежатели на искове, но все пака аз успях да го придобия. Това е истинска находка. Местоположението е фантастично“, каза Ротенберг и заяви, че дворецът ще отвори врати „ след две или три години като апартхотел“.

Путин с първи коментар за скандалния репортаж на Навални: “Нито аз, нито семейството ми притежава дворец!”

Ротенберг, който през 2019 г. продава дела си в компанията за строителство на газопроводи “Стройгазмонтаж” за около 75 милиарда рубли (990 милиона долара), заяви, че е купил двореца преди две години, допълва Ройтерс. “Механизмът беше много сложен, имаше много кредитори“, посочва той.

Ротенберг е близък на президента Владимир Путин и негов бивш партньор по джудо. 69-годишният мъж се смята за един от най-богатите хора в Русия. Той също е в списъка на руснаците, санкционирани от Запада след войната в Източна Украйна.

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния “таен дворец” на Путин (видео)

Преди дни руският опозиционер Алексей Навални пусна в YouTube свой филмразследване “Дворецът за Путин” с цел да разкрие масивното имение на руския президент на брега на Черно море. Владимир Путин обаче отрече имотът да е негов или на негови близки роднини. На следващия ден Кремъл обяви за собственици неназовани предприемачи.

Вижте кои са десетимата най-богати руснаци, според класацията на “Форбс” (снимки)

Източник: bTV

Видео: YouTube/Mash video

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции