<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92344" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха оста...

Руски военен кораб и самолет Су-24 са стреляли по британски разрушител в Черно море

23 Юни 2021
0 4358

Руски военен кораб е дал предупредителни изстрели към разрушителя на британския кралски флот HMS Defender, след като той е навлязъл в руските води на Черно море, а руски военен самолет Су-24 е изстрелял ракети по пътя му като предупреждение, обяви Министерството на отбраната на Русия, цитирано от Dir.bg.

Британският военен кораб – разрушител е напуснал руските черноморски води, след като преди това е навлязъл на цели 3 километра (2 мили) на руска територия, посочват още от руското МО.

“Разрушителят е бил предупреден, че ще бъде използвано оръжие, ако наруши границата на Руската федерация. Той не е реагирал на предупреждението, след което са били дадени предупредителни изстрели”, се казва в съобщението.

Руски военен кораб  и самолет Су-24 са стреляли по британски разрушител в Черно море
HMS Defender. Стопкадър: YouTube

Според Министерството на отбраната две минути по-късно руски СУ-24М е изстрелял като предупреждение по пътя на британскиия разрушител четири експлозивни осколочни ракети.

Инцидентът е станал в северозападната част на Черно море, информира Интерфакс, цитирана от Reuters.

6 минути след предупредителната стрелба британският разрушител е напуснал териториалните води на Русия, а британският военен аташе в Москва е бил извикан в Министерството на отбраната.

Руски военен кораб  и самолет Су-24 са стреляли по британски разрушител в Черно море
HMS Defender. Стопкадър: YouTube

Разрушителят Defender навлезе в Черно море на 14 юни заедно с фрегатата на нидерландските ВМС “Евертън”. Според конвенцията от Монтрьо, подписана през 1936 година, пребиваването на военни кораби от нечерноморски държави в Черно море е ограничено за срок от 3 седмици. 

Източник: Dir.bg

Видео: YouTube/Cavit Ege Tulça

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции