Следва: Вече има над 1...

Руски футболист беше ударен от мълния на тренировка, вижте кадри от случката (видео и снимки)

06 Юли 2020
2 1637

16-годишен руски футболист беше поставен в изкуствена кома, след като по време на тренировка на клубния му стадион го удари мълния, пише The Daily Mail.

Иван Заборовски е играч на московския “Знамя Труда”. След инцидента състоянието му е стабилно, кардиограмата му е нормална и няма опасност за живота му, написаха от клуба в “Туитър”.

“Всички реагираха много бързо и професионално”, казва изпълнителният директор на “Знамя Труда” Игор Майоров – “Линейката пристигна за осем минути, той имаше проблеми с дишането. Получи първа медицинска помощ и вероятно затова все още е жив.”

Той уточнява, че по време на тренировката небето е било ясно, като е нямало нито дъжд, нито вятър: “Ако имаше гръмотевица, ние нямаше да тренираме. Треньорът щеше да заведе играчите във фитнеса”, каза още Майоров.

В социалните мрежи се появи и видео от инцидента с вратаря, на което се вижда как тийнейджърът посяга да удари топката на границата на наказателното поле в момента, в който е ударен от мълнията. Топката продължава своя ход към малкото наказателно поле. Кадрите можете да видите най-горе.

Твърди се, че момчето е било с метално герданче на врата, което е привлякло мълнията.

“Знамя Труда” е считан за най-стария клуб в страната. Основан е през 1909 г. в град Орехово-Зуево. В момента тимът заема 11-ото място в зона “Запад” на Професионалата футболна лига – трета дивизия.

Източник: The Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции