<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82000" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов пред...

Руското посолство тагна Boyko Borissov в позиция за ареста на Навални (снимка)

19 Януари 2021
0 2997

Посолството на Русия в България тагна премиера Бойко Борисов към публикация в официалната си страница във Фейсбук, която съдържа позицията на руското Министерството на външните работи по повод задържането на опозиционера Алексей Навални, пише Dir.bg

В нея е изтъкнато, че казусът с Навални е изцяло вътрешен въпрос и Москва няма да допусне външна намеса по него.

Руското посолство тагна Boyko Borissov в позиция за ареста на Навални (снимка)

Критикът на Кремъл и президента Путин бе арестуван при пристигането си в Москва от Германия в неделя, 17 януари. В понеделник съд на московския район Химки постанови задържане под стража до 15 февруари на Навални.

Алексей Навални кацна в Москва и веднага беше арестуван (видео)

Събитията в руската столица предизвикаха гневните реакции на световните лидери, като мнение изказа и българският премиер. В профила си във Фейсбук Борисов написа вчера: 

Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията“.

Защо завръщането на Навални няма да помогне на руската опозиция

Москва предупреди чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика, особено що се отнася до съдебните дела. Европейският парламент обаче реши да се събере извънредно, за да дискутира ареста на Навални.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции