<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Руснак оцеля два часа под лавина в Пирин

29 Февруари 2020
0 52

Планинските спасители от Банско извадиха жив руснак, затрупан от лавина в Пирин, пише Dir.bg.

 

Около 10:50 ч. днес е получен сигнал за инцидента в м. Ечмище, извън маркираните писти. Двама руснаци от Москва излезли в девствената природа, за да се спускат със ски. В този момент се отцепила лавина, която ги повлякла надолу.

 

Мъж се снима сам, докато едвам се спасява от застигаща го лавина (видео и снимки)

 

Единият успял да се измъкне сам и подал сигнал в ПСС-Банско.

 

Веднага към мястото се отправили четирима спасители, след тях тръгнали още шестима с кучета. Първата група пристигнала на мястото много бързо – след около половин час.

 

Видели изхвърлена ска и разбрали къде може да е човекът. Успели да го изровят. Оказало се, че не е получил никакви наранявания, но бил страшно изплашен, трудно намирал думи да говори. Установило се, че е бил затрупан около 2 часа. Имал обаче някаква дупка в снега, през която е дишал.

 

Лавина се изсипва в кухнята на къща (ВИДЕО)

 

 “Щастлив край на акцията! Този човек е имал голям късмет. Такова нещо се случва изключително рядко”, казаха спасители, участвали в акцията.

 

За тях също е било много опасно, защото има нов сняг, времето се е затоплило, което е предпоставка за падане на лавини. Да се кара само по пистите в ски зоната и да не се напускат маркираните трасета, предупреждават планинските спасители от Банско.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции