Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Руснак пое отговорност за атаката срещу НАП в анонимен мейл (видео)
Руснак пое отговорност за атаката срещу НАП в анонимен мейл (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
07-16-19
добавено
15429
прегледа

Руснак, най-вероятно женен за българка, е поел отговорност за атаката срещу базата данни на НАП. Новината се разбра, след като няколко медии получиха писмо по електронната поща от името на анонимния хакер. Информацията цитира Dir.bg.

 

ХАКЕРИ ИЗТОЧИХА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ И НАРЕКОХА ПРАВИТЕЛСТВОТО БАВНОРАЗВИВАЩО СЕ

 

Според него изтичането на данни се случва от 11 години насам. Хакване е имало и през 2012 година, но тогава никой не е разбрал, че е извършено инфилтриране на 30 Gb информация. Онлайн специалистът не разкрива напълно самоличността си, а само това, че родителите на съпругата му живеят в България.

 

"Със собствените си очи съм виждал колко зле е държавата ви", добавя хакерът и определя правителството като корумпирано.

 

 

ДАННИТЕ НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ СА ИЗТОЧЕНИ? ВАЖНОТО Е ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

 

Неоторизираният достъп до базата данни на НАП е осъществен заради уязвимост на една от е-услугите, които Агенцията предоставя - за възстановяване на ДДС, платено в чужбина, съобщи на пресконференция по-рано днес говорителят на НАП Росен Бъчваров, който предостави информация за инцидента с информационната сигурност на Агенцията.

 

Към момента тази уязвимост е отстранена и възможностите за злоупотреба с тези данни са ограничени, а услугата е временно спряна и така ще остане до възстановяваването на информационната сигурност на НАП, обясни Бъчваров.

 

10 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА #НАПЛИЙКС

 

 

ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ЗАРАДИ ТЕЧА НА ДАННИ ОТ НАП

 

Ето и пълният текст на писмото, написано на английски: 

 

"Здравейте и благодаря, че проявихте внимание към случващото се. Ще изпратя този имейл само на БТВ, Нова Тв и Капитал, защото видях истинска журналистика единствено от тях. 

Вчера един журналист от Нова Тв отговори на мейла minfin_leak@yandex.ru и зададе три въпроса. Ще бъда щастлив да отговоря относно теча на данни, така че вашето корумпирано правителство да не може да лъже читателите ви. 

1. Изтичането на данни се случва от 11 години. Ако вашето корумпирано правителство открие уязвимата система, можете да видите тази информация от Уеб Архива. Всичко това е хакнато още през 2012 г., но тогава никой не разбра, че успяхме да инфилтрираме повече от 30 GB информация. 

2. Аз съм руски гражданин с българска съпруга. Нейните родители в момента живеят в България и аз видях с очите си колко прецакана е вашата страна. 

3. В момента данните се изследват, доколкото разбрах, но не се задават истинските въпроси. Затова ви дадох оригиналния теч от базата данни, изпратен на 56 медии и сайтове във вашата страна, но доколкото виждам само Капитал извършва някакво истинско проучване на данните. Защо?

4. Вашите глупави правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината.

5. Ако те не кажат истината, аз лично ще кача тези 21 GB информация в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно.

6. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още две порции данни - отново от Министерството на финансите. Също така имам достъп до 3GB база данни от BTV Media Group и от още две медийни компании, които са от листата с медии, с които влязох в контакт.

 

Нека корумпираната игра започне! ;)"