<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84718" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксината на ...

Руснаците не искат да се ваксинират със “Спутник V” и смятат коронавируса за биологично оръжие

02 Март 2021
0 5376

Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата “Спутник V”, а приблизително същият процент смятат, че коронавирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие. Това показва проучване на независима социологическа агенция, цитирано от Клуб Z.

Центърът “Левада” заяви, че проведената миналия месецанкета сочи, че 62 процента от руснаците не искат да бъдат инжектирани с руската ваксина, като най-голям е процентът на нежелаещите във възрастовата група между 18 и 24 години.

БСП поиска преговори с Русия за закупуване на ваксината “Спутник V” за България

Повечето респонденти посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Руснаците не искат да се ваксинират със &#8220;Спутник V&#8221; и смятат  коронавируса за биологично оръжие

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Подобно мнение е доминиращо при руснаците на възраст между 40 и 54 години, 71 процента от които вярват, че коронавирусът е изкуствено създаден.

Ваксинирах се със “Спутник V”, но се разболях

Само 23 процента от респондентите смятат, че вирусът има естествен произход.

Русия, където броят на заразените с коронавируса достигна близо 4,3 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу Covid-19.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции