<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103839" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Талибаните и...

Руснаци продължават да се тровят с метилов алкохол, властите разследват десетки смъртни случаи

17 Октомври 2021
0 216

18 души са починали в руската Свердловска област след употреба на метилов алкохол, 16 от тях са от областния център Екатеринбург.

Съдят руски влогър, направил с колата си ефектен, но опасен полет (видео)

Руснаци продължават да се тровят с метилов алкохол, властите разследват десетки смъртни случаи

За масово натравяне в руската Оренбургска област беше съобщено още на 7 октомври. Жертвите на тази първа вълна стигнаха 34, като над 63 бяха сериозно пострадали. Здравните власти в областта призоваха местните жители да се въздържат от употреба на какъвто и да е алкохол, независимо кога са се сдобили с него. Оттогава броят на жертвите непрекъснато расте.

В Свердловска област е образувано разследване, според което в периода от 7 до 14 октомври на територията Чкаловския район, Екатеринбург няколко лица са произвели спиртна течност, която представлява риск за живота и здравето на потребяващите я.

По данни на регионалното управление на МВР са задържани двама заподозрени. Агенциите цитират годините им на раждане – 1978 и 1967 г. Органите на реда проверяват възможните места на производство на метиловия алкохол и пътя му на разпространение.

По предварителни данни всички пострадали са закупили алкохола на открит пазар. А алкохолът се е продавал наливно.

Нелегално произведеният и предлаган по пазари алкохол е значително по-евтин от легалния в Русия.

Припомняме, на 17 декември 123-ма души се отровиха с концентрат лосион за вана “Бояришник”, съдържащ метилов алкохол. Кризата завърши с близо 80 жертви.

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции