Следва: Козле, родено...

Рядка смъртоносно отровна змия с две глави откриха в Индия (видео и снимки)

13 Август 2020
0 925

Рядка смъртоносна змия от вида пепелянка на Ръсел с две глави бе намерена в Индия, пише LadBible.

Необикновеното създание бе откртито в Махарищра миналата седмица и въпреки малките си размери – около 11 см е едно от най-силно отровните на територията на цялата страна.

Пепелянката на Ръсел е била забелязана пред жилищна сграда и представители на властите са били повикани на мястото, за да я уловят.

Екипът, който е взел змията, заяви в изявление:

“Змията е жива и се съхранява в безопасна среда. Поради протокола на отдела по горите не можем да разкрием местоположението на змията в момента.”

Служителката на индийските горски служби Сузанта Нанда каза: „Двуглавата пепелянка на Ръсел беше спасена в Махаращра.

“Пепелянката на Ръсел е далеч по-опасна от повечето отровни змии, защото ви нанася вреди, дори и да оцелеете от първоначалната захапка.”

Рядкосрещана двуглава змия се бори сама със себе си за плячка (видео и снимки)

Въпреки че е смъртоносна, тази двуглава змия може да бъде уязвима в природата, тъй като ненормалността причинява усложнения.

Според експерти всяка глава има свои собствени идеи за оцеляване, което може да доведе до проблеми, когато става дума за храна.

Козле с две глави се роди във ферма в САЩ (видео и снимки)

Смята се, че двуглавите змии се появяват по същия начин като сиамските близнаци – с един развиващ се ембрион, който се разделя частично.

Снимка: Abhinav Chawla

Пепелянката на Ръсел или Дебоа е най-разпространената змия в Южна Азия. Обитава места в близост до селищата в Индия и поради това е най-опасната змия за човека в световен мащаб. Само в Индия половината смъртни случаи, в резултат от змийско ухапване, са причинени от нея. Има изразена триъгълна глава.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции