<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76811" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заплахи и оби...

Туроператор завлича хора с ваканции в чужбина (РЕПОРТАЖ)

30 Октомври 2020
1 3947

Скъпи приятели, от 2014 година насам ви разказваме за туристическата агенция „Солеос Виа“, която предлага почивки на промоционални цени по време на специално организирани презентации, но след като хората си платят за обещаната ваканция, така и не се стига до осъществяването й. През годините изгорелите са десетки, в следствие на което от юни 2018 година „Солеос Виа“ вече няма лиценз за упражняване на дейност като туроператор. Това обаче не пречи презентациите да продължават.

Екскурзии през крив макарон

През последните месеци получихме десетки сигнали от хора от различни краища на страната, че „Солеос Виа“ отново организират презентации и има нови измамени с различни суми. Сценарият е същият: обещание за ваканция в Тенерифе без включени самолетни билети. Старият ни познайник Минчо Минчев продължава да твърди, че „Солеос Виа“ са официален представител на международния клуб „Interval International”, които обаче нямат представа, че имат такъв партньор.

Представител на “Солеос Виа” се оплита в опит да прикрие измамните практики на фирмата

В интервю с репортерката ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт един от новите излъгани сподели как е платил 550 лева капаро за почивка в Тенерифе. Три дни по-късно, виждайки материалите ни по темата, той решава да се откаже от почивката, но от „Солеос Виа“ са категорични, че няма да му върнат парите. Идвайки в София, той отива лично до офиса им със скрита камера, в която виждаме една от представителките на агенцията – Цветелина, да обяснява, че няма практика да се връщат пари. Тя се обажда и на Минчо Минчев, който се хвали, че вече 8 години никога не е връщал пари на хората и едва ли новите излъгани ще са първите.

Сериалът с измамите на “Солеос Виа” няма край

Съвсем скоро очаквайте срещата на Вики с Цветелина от „Солеос Виа“ и разговора ни с Минчо Минчев. А междувременно сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Samuil Hamchev

    31 Октомври 2020

    Не бях чувал това име от години

Реакции