<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96699" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: До края на ме...

Само ваксинирани ще посещават обществените места в Северна Македония

14 Август 2021
0 472

От идната седмица посетителите в ресторантите и заведенията на Северна Македония ще трябва да докажат, че са ваксинирани, за да могат да бъдат допускани на кафе или обяд.

До края на месеца броят на заразените с коронавирус ще се удвои, твърди проф. Кантарджиев (видео)

Само ваксинирани ще посещават обществените места в Северна Македония

Гражданите няма да могат да посещават и тържества на закрито, театри, концерти, културни събития и семинари, освен ако не представят документ, че са получили поне една доза от някой от препаратите срещу COVID-19, които се използват в страната.

Глобите за заведенията за хранене, в които ще бъдат регистрирани неваксинирани гости, ще варират от 2500 до 30 000 евро, съобщават от Държавната пазарна инспекция.

Премиерът Зоран Заев призова македонците да се имунизират, защото това е „единственият начин Северна Македония да се пребори с пандемията“.

На 16 август в страната влизат в сила нови мерки, според които неваксинираните граждани ще бъдат ограничени в свободата си на движение. Властите очакват това да спре разпространението на коронавируса. Очаква се новите ограничения да изиграят ключова роля и за това по какъв начин ще започне новата учебна година в страната на 1 септември.

Източник: Дебати

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции