<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Занзибар и Ме...

Само с AstraZeneca стартира утре ваксинирането на записалите се в онлайн системата (видео)

10 Март 2021
0 1161

“Към момента мeжду 11 и 31 март около 70 000 души са се записали за ваксиниране през електронната система.” Това каза на пресконференция зам.- министърът на здравеопазването Жени Начева.

Тя уточни, че хората над 50 г. са около 56,5%, 70-79 г. – 10 000 човека. „Около 30%, над 30 000 човека, са се записали на територията на РЗИ-София, РЗИ-Пловдив – 10 000, РЗИ-Варна – над 7000. Най-малко са във Видин, Смолян, Монтана, Разград с около 700 души. Най-голям дял са лечебните заведения – ВМА, „Св. Анна“, „Александровска“, „Пирогов“. Открояват се и РЗИ-Стара Загора, Пловдив, Варна, Кюстендил. Няма пряка зависимост между това дали са малки, средни или големи лечебни заведения“, уточни тя.

Пускат електронния регистър, през който ще запазваме час за ваксина (видео)

„Покриват се над 335 ваксинационни центрове в страната. Имаме оперативни срещи с всички директори на РЗИ-та. Няма да има неусвоени дози ваксини на територията на страната. Извън записаните електронно има и такива, които също искат да се ваксинират. Считаме, че може да има проблеми – и организационни, и свързани с неинформираност на едно или друго лице. Затова молим всички за разбиране, толерантност и комуникация“, каза още Начева.

Само с AstraZeneca стартира утре ваксинирането на записалите се в онлайн системата (видео)

Тя обяви още, че от утре, 11 март, започва имунизацията с ваксина срещу Covid-19 на записалите се онлайн граждани.

Множество сигнали за проблеми с новия електронен портал за ваксините (видео)

Ваксинирането ще бъде само с ваксина на производителя AstraZeneca. От СРЗИ призовават всички да спазват регистрирания час за посещение, за да няма струпване на хора пред кабинетите.

Тъй като електронният регистър позволява източник на ваксина, Начева обясни, че пациентите имат право да откажат препарат, с който не искат да се имунизират, ако друг не е наличен.

„Създадената организация покрива над 335 ваксинационни центъра на територията на страната. Имаме оперативни срещи с директорите на здравните инспекции, проведени са разговори с ръководителите на  всички включени ваксинационни центрове, за да се създаде организация за графика и получаване на дозите”, посочи Жени Начева.

Тя уточни, че като при всяко ново начало е възможно да се стигне до организационни проблеми, затова помоли за разбиране и толерантност.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции