<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83597" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На фитнес по ...

Само 20% от родителите са отговорили на анкетата на МОН за тестването на децата за Covid-19

11 Февруари 2021
0 643

„20% от родителите на ученици са попълнили до вчера анкетата, в която се пита дали са съгласни децата им да бъдат тествани с бърз антигенен тест”, заяви директорът на дирекция “Приобщаващо образование” към МОН Грета Ганчева в предаването “Здравей, България” по NOVA.

“Половината от тях са дали съгласие, другата половина – не. Към момента не можем да вземем адекватно решение дали да предприемем това действие”, допълни тя.

Само 20% от родителите са отговорили на анкетата на МОН за тестването на децата за Covid-19

По думите ѝ поне 70% от децата от класа трябва да се тестват, за да се прецени реалната ситуацията. Децата, които имат положителен тест ще се обучават временно дистанционно.

„Тестването ще бъде проведено сред желаещите ученици от 1 до 12 клас, на този етап не се предвиждат бързи антигенни тестове за децата в детските градини. То няма да е задължително, а доброволно и със съгласието на родителите на учениците”, каза още тя.

Анкетата на МОН: “За” и “против” тестването на децата в училища и детски градини (видео)

Късно снощи МОН отговори на най-честите родителски въпроси след проведена среща между министрите на здравеопазването и образованието и представители на асоциация “Родители”, Националната мрежа за децата и Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

От МОН изправиха родители на нокти след анкета за масово антигенно тестване в училищата и градините

Повод за сбирката беше проучването на МОН сред родителите за нагласите им към възможността децата им да бъдат тествани с бърз антигенен тест, което предизвика бурни поляризирани реакции в социалните мрежи. В понеделник родителите получиха анкети с въпроса, а резултатите от тях трябваше да бъдат обобщени от МОН вчера. Много родители обаче се чудеха дали да се съгласят да бъдат тествани децата им, а и бяха оставени без отговор много техни въпроси.

Източник: NOVA, “Здравей, България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции